Praktijk voor energetische behandeling en begeleiding

Ciska Blom - Coenjaerts

Energetische behandelingen

Psycho Neuro Immunologie

Als energetisch natuurgeneeskundig therapeut diagnosticeer en werk ik volgens de PNI (Psycho Neuro Immunologie). Ziek zijn kan voortkomen uit verschillende oorzaken; zoals positieve en negatieve stressoren; van het milieu waar in een mens in de breedste zin des woord leeft en zich bevindt. Dit betekent dat alle systemen: de Psyche (geest), het neurologisch systeem (zenuwstelsel) het endocrinum (het hormoonstelsel) en het Immuunsysteem(afweersysteem) voortdurend met elkaar communiceren. Samen PNI  genaamd.

 

Anamnese

In het afnemen van de anamnese beluister ik bij de patiënt in hoeverre er optimum van fysiologie aanwezig is (zoals het lichaam en alle organen en orgaanstelsels in gezondheid horen te functioneren) en bij klachten in hoeverre deze wijzen op verstoringen van deze optima. Hoe verder een orgaan of orgaansysteem in functie afstaat van het optimum, hoe meer pathologie = ziek zijn, er ontstaan is. Alle organen werken samen, dus als één orgaan niet goed functioneert, heeft dat gelijk consequenties voor andere systemen. Tegelijkertijd is het PNI optimum mijn streven in de behandelingen die ik bij de patiënt toepas, om hem weer naar deze optima van fysiologisch functioneren = optimale gezondheid én welzijn, te krijgen.

 

Gericht op de oorzaak

Ik werk, indien mogelijk, altijd gericht op de oorzaak, zodat er ook werkelijk een blijvend herstel kan optreden en de patiënt weer autonoom en gezond kan functioneren. Voor patiënten lijkt het niet functioneren van organen en systemen soms normaal, maar helaas is dit zo, omdat vele gezondheidsnormen vervaagd zijn.

 

Kosmisch helende energie

Het creëren van optimale gezondheid en welzijn doe ik door middel van het doorgeven van kosmisch helende (zuivere licht) energie. Door de kennis van de PNI kan ik met deze kosmisch helende energie héél gericht en dus oorzakelijk werken. Wij mensen, maar ook dieren en planten bestaan namelijk geheel uit energie. De ontvanger van de energie geneest en of herstelt in zijn eigen tempo. De energie die ik doorgeef werkt in op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele niveau van de ontvanger, voor het creëren van optimale gezondheid en welzijn van de patiënt (ontvanger).

 

Een natuurgeneeskundige wet is:

Alles wat het goed doet in mijn lichaam voel ik niet en daar ben ik dus niet mee bezig. Alles wat pijn of ongemakkelijk voelt is een signaal van mijn lichaam, een vraag voor hulp.